Super donderdag op Negreloube!

Tijdens een discussie in Amerika vertelde Tim Paisley me dat ik geen goede visser was omdat ik nog geen 25 kg vis had.
Ik had geen zin om discussie te gaan en dacht wacht maar….

Iets meer dan 30Kg :)

Het vangen van grote karper was een andere manier van vissen dat wat ik tot nu toe had gedaan.
Mede doordat mijn werk voor ging kon ik gemiddeld maar 10 dagen per jaar aan de waterkant doorbrengen.
Dus dat als eerste aangepast en ben dus gestopt met werken om eerst is een grote vis te vangen :)
Verder moest natuurlijk ook de tactiek aangepast worden en natuurlijk ook het water waar gevist werd.

Deze aangepaste tactiek resulteerde in deze super donderdag (29 april 2012).


Het gebeurde allemaal op Etang Negreloube. Ik nam een andere stek dan ik normaal zou kiezen, stek 3.
Dat is het diepere gedeelte van het meer en ik verwachtte dat de grotere karpers vaker daar zouden liggen. Ik heb een voerstek gemaakt vanuit de hoek tot naast het eiland met Berkley Gulp Pinaple fever pellets, mais, hennep en boilies. Dat was veel, maar ik dacht als ze eenmaal op de stek komen, dan zullen ze blijven ook!
Na 4 dagen van de vistrip had ik maar 5 vissen gevangen en 4 verspeeld, en dat terwijl de rest van de vissers goed aan het vangen waren. Ik wilde verhuizen naar een andere stek, maar mijn hoofd zei nee, volharden, ze zullen bij mij ook wel een keer beginnen te azen.

Alleen het verspelen baarde me zorgen, nu verspeelde iedereen vis, maar 4 op 9 is wel erg veel. Nu zat ik zonder JRC connect 2 haken maar vond in mijn doos nog een oude rig waar er een aanzat. Deze eraf gehaald, een nieuwe rig geknoopt en deze op de middelste hengel ingezet.

Het was al woensdagavond en ik ging slapen toen vuurwerk begon op grote afstand. Met dat geluid op de achtergrond viel ik in slaap. Dan opeens uit het niets staat de buurman naast mijn tent: "Ron! Ron! Wakker worden! Het huis staat in brand!
Het huis net achter de stek staat in brand! "Wat? Heeft het vuurwerk het huis in brand gestoken vroeg ik?” ,“Nee wij dachten hetzelfde maar er was geen vuurwerk, het geluid kwam uit het brandende huis."

Uiteindelijk kwamen we erachter dat het een oude schuur die in brand stond. De brandweer kwam en de brand te blussen. Ongeveer twee uur later vertrokken ze. Nu kan ik helemaal vergeten, al die herrie op mijn stek.
Nu lag ik ongeveer een meter van de oever te vissen en precies daarachter stond dat huis. En juist op die oever liep iedereen om te kijken naar die brand!

Ik besloot nog maar een keer te gaan voeren, dan ligt het er in ieder geval voor morgen ochtend.


 

Twee uur later gaat een pieper af, resultaat 15kg. Ik was echt blij, toch nog een vis, ondanks het lawaai ... maar dit was slechts het begin! De volgende 24 uur ving ik een 23, 18, 18, 15,1, 30, 25,1 en een 12kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ongelofelijk: 4 dertigers, een veertiger, een vijftiger en een zestiger in 24 uur, allemaal afkomstig van dezelfde hengel. Meer in het bijzonder dezelfde haak ook!!


 

 

 

 

 

 

Rigtype: Snowman
Onderlijn: JRC Cocoon 35lbs
Haak: JRC Connect 2 maat 2 (ik hou van die haken!!)
Aas: Pineaple boilie + half Gulp pinaple  fever popup.

Berkley Gulp Carp Pop up Pineapple Fever